Kias koncept på elbilen Niro avtäckt – kommer 2018

Kia Niro Concept avtäcktes under måndagen på den stora teknikmässan i Las Vegas. Kia avslöjade inte jättemycket om sin kommande elbil enligt rapporter från evenemanget.

Ett batteri på 64 kWh och en motor på 150 kilowatt ska ge en räckvidd på ungefär 38 mil enligt Kia. En välkomnad räckvidd för en bil som tros få ett relativt lågt pris. Hybridversionen av Niro som finns idag har ett startpris på 215 000kr.

Konceptversionen som Kia visar upp är utrustad med futuristiska detaljer och avskalade designelement. Bland annat är grillen ersatt av en uppsättning lampor och en interaktiv display. Den interaktiva grillen är en del av ett system för att varna fotgängare och cyklister i omgivningen om bilens framfart, troligtvis något vi inte får se i produktionsversionen.

Interiören visar en serie avancerade displayer, och bland annat en interaktiv ratt som föraren kan svepa över för att aktivera olika funktioner i bilen.

Vad kommer 2018?

Konceptet är en vision om Kias nästa generation eldrivna fordon. Till 2020 ska Kia ha lanserat fem helt nya eldrivna modeller, enligt ett pressmeddelande som publicerades idag.
 
Enligt uppgifter från Inside EV:s kommer vi få se en nedtonad produktionsvariant av Kia Niro på ren eldrift redan under det här året.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.