Kias koncept-elbil – har 21 skärmar på instrumentpanelen

I förra veckan kunde vi visa en första bild på Kias kommande koncept som ska visa hur företaget kommer arbeta med elbilar i framtiden. Nu väljer man att visa fler bilder på konceptet – som officiellt lanseras på motormässan i Genève om en vecka.

Den eldrivna fyrdörrars sedanen har fått en design som sträcker sig längre än branschens fördefinierade biltyper, skriver Kia. Elbilen är istället en muskulös suv, en slank och elegant familjebil och en rymlig crossover – samtidigt.

Rymlig interiör, med 21 skärmar

Eftersom den elektriska drivlinan inte är lika skrymmande som den traditionella fossilmotorn har interiören blivit luftig och rymlig, skriver Kia. Kia avslutar sitt meddelande med att förklara varför den har 21 skärmar bakom ratten:

”I ett humoristisk svar på tal till branschens nuvarande besatthet av allt större instrumentpaneler och stora skärmar, har konceptbilen hela 21 stycken högupplösta bildskärmar som löper i en kurva över instrumentpanelen.”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.