Kia visar upp nygamla elbilen Kia e-Niro anpassad för taxifirmor

Nyligen uppdaterade Kia den populära elbilen Kia e-Niro. Den fick en ny exteriör och interiör och blev dessutom större. Samtidigt bytte man namn på elbilen till Kia Niro EV.

Nu omlanserar Kia också den förra generationen av Kia e-Niro i Korea. Modellen får tillägget Plus och är speciellt anpassad för att gå som taxi.

Kia har både ökat längden och höjden på bilen. Samtidigt har passagerarna fått mer utrymme i kupén genom tunnare säten och slimmade dörrdekorer.

Greppvänliga handtag på B-stolpen ska göra av- och påstigning enklare. En ny reflexdekor på insidan dörrarna gör dem extra synliga för andra trafikanter när de står öppna.

För föraren har man installerat en ny större skärm som ska kunna innehålla alla de appar och funktioner som en taxiförare ska behöva ha. Det inkluderar navigation, taxameter och färdskrivare. Systemet har också ett översikt över sevärdheter i omgivningarna och information med tillgängliga laddplatser.

Den nya modellen kommer enbart att lanseras på Kias hemmamarknad Korea.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.