Kia visar upp ett nytt elbils-koncept

Efter succén med SUV:en Kia e-Niro fortsätter Kia att sats på elbilar. I samband med bilmässan i Genéve kommer man visa upp ett nytt koncept. Här är räckvidd och prestanda i fokus. Redan nu får vi en första bild (ovan).

– Vi såg framför oss en helelektrisk bil som svarar på konsumenternas dubier kring räckvidd, prestanda, laddningsnätverk och kördynamik, samtidigt som den ger gåshud på betraktaren och får nackhåren att resa sig på föraren, säger Gregory Guillaume, designchef på Kia.

Kia fortsätter med att berätta att koncept-elbilen är en vägvisare av var Kia är på väg. Den ska helt enkelt illustrera Kias ”holistiska och känslomässiga inställning till elektrifiering”.

Bilsalongen i Genève öppnar för pressen den 5 mars och för allmänheten den 7 mars, och pågår till den 17 mars. Så snart lär vi få se mer av konceptet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.