Kia släpper de första bilderna på nya elbilen Kia EV6

Idag har Kia släppt ett par första bilder på sin kommande elbil Kia EV6. Det är märkets första bil på den koncerngemensamma elbilsplattformen E-GMP. Samma plattform som nyligen presenterade Hyundai IONIQ 5 bygger på.

Med den nya modellen introducerar Kia också en ny designfilosofi som ska leda märket mot ett större fokus på eldrift. Med EV6 kommer också en ny namnstrategi. Alla elbilar från Kia kommer att börja med prefixet EV och följas av ett nummer som motsvarar bilens position i modellutbudet. Denna placerar sig alltså någonstans i mitten bland en bredare portfölj av elbilar.

– EV6 förkroppsligar både varumärkets nya syfte ’Movement that Inspires’ och vår nya designfilosofi. Den är utformad för att inspirera på varje resa med en instinktiv och naturlig upplevelse, och för att underlätta våra kunders vardag genom intuitiv och integrerad användarvänlighet, säger Karim Habib, designchef vid Kia Global Design Center.

– Vårt mål är att designa den fysiska upplevelsen av varumärket och skapa djärva, genuina och innovativa elfordon, fortsätter Karim.

Världspremiären av Kia EV6 kommer äga rum under den första halvan av 2021.

Kia har ännu inte släppt några detaljer om pris, prestanda eller räckvidd. Eftersom den bygger på samma plattform som Hyundai IONIQ 5 kan vi antagligen förvänta oss en modell med bra räckvidd och hög snabbladdningskapacitet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.