Kia presenterar en ny ström elbilar – 500 km räckvidd och ultrasnabb laddning

Kia har presenterat en ny elbilsoffensvin. Planen har man valt att kalla Plan Shift och ska innebära 11 stycken nya elbilar till 2025. Först ut nästa år en crossover med lång räckvidd och ultrasnabb laddkapacitet.

Den nya crossovern bygger på en helt ny platform dedikerad för den europeiska marknaden. Kia beskriver bilen som en blandning av en SUV och personbil med sportiga inslag. Elbilen kommer ha en räckvidd på över 500 km och ska kunna snabbladdas på under 20 minuter.

Kias nya ultrasnabba laddkapacitet kommer med två nivåer. En variant med en laddspänning på 400V och en ännu snabbare på 800V.

Kia störst på elbilar efter Tesla

Kia ser ett oerhört intresse för sina elbilar. Under årets första kvartal ökade försäljningen av elbilar med 75 procent jämfört med samma period i fjol. Kias elbilar är Kia e-Niro och Kia e-Soul. På elbilar är Kia näst störst i Sverige efter Tesla med en marknadsandel på 15,8 procent hittills i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.