Kia EV9 får stöd för Plug & Charge – ger enklare snabbladdning

Kias nya flaggskepp Kia EV9 är på väg till Sverige med de första leveranserna planerade till slutet av det här året. På laddningsfronten lär EV9 imponera med riktigt snabb laddning. Det ska vara möjligt att ladda på med 249 kilometer i räckvidd på 15 minuter. Men också stöd för dubbelriktad laddning så att bilen kan fungera som en strömkälla gör EV9 unik.

För att förbättra laddningsupplevelsen ytterligare avslöjar Kia att EV9 också kommer att få stöd för Plug & Charge. Det är en teknik som gör det möjligt för bilen att automatiskt påbörja laddningen när en laddningskabel ansluts till bilen. Det utan krav på någon aktivering med en laddbricka eller app.

Laddningen debiteras sedan till att förvalt betalkort inlagt i Kia Charge.

– Plug & Charge är en väldigt smart teknik som minskar antalet moment för våra kunder när de ska ladda publikt, säger Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing and Product, Kia Europe.

– Genom att erbjuda elbilar med de mest avancerade laddningsmöjligheterna blir vägen mot elektrifiering mycket enklare för alla, samtidigt som vi visar hur konkurrenskraftiga Kia är i elbilssegmentet i Europa.

För att leverera Plug & Charge-lösningen samarbetar Kia med Hubject och DCS. Där ingår nätverk som Ionity, Aral/BP och andra partners.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.