Kia EV6 får uppdatering och blir vassare i vinter med batteriförvärmning

Pressbild: Kia

Lagom till vintern får elbilen Kia EV6 en ny och efterlängtad uppdatering som ska göra snabbladdning snabbare i kallare klimat. Uppdateringen kommer nämligen göra det möjligt att förvärma batteriet.

Kia EV6 ska kunna ladda med upp till 239 kW och klara 10 till 80 procent på 18 minuter. Men det gäller under optimala förhållanden, och under årets kallare dagar har batteriet inte kunnat nå rätt temperaturer för optimal laddning. En så kallad ”cold gate” uppstår.

Det problemet löser nu uppdateringen. För att förvärma batteriet använder man bilens navigation där man anger en DC-laddstation som destination. När bilen närmar sig laddaren kommer den automatiskt påbörja förvärmningen för att nå en optimalare temperatur när bilen anländer till laddaren.

Alla nya bilar får automatiskt uppdateringen från fabrik. Uppdateringen kommer också finnas tillgänglig för redan levererade EV6 av modellår 2022. Det krävs dock ett kostnadsfritt verkstadsbesök för att få den nya uppdateringen.

– Nu kan kunderna ladda snabbare under kallare förhållanden jämfört med tidigare, säger Joakim Jöhncke, produktchef Kia Sweden.

Klimatkontroll via mobilen

Kia lanserar också en förbättrad funktion som nu gör det möjligt att starta kupéns klimatanläggning via appen Kia Connect oavsett om bilen är kopplad till en laddbox eller ej och oavsett laddningsnivå.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.