Kia EV4 kan bli redo för produktion i mars

Kia har en rad mindre bilmodeller på gång och nyligen visades den 4,3 meter långa suven Kia EV3 upp. Tillverkningen ska starta efter sommaren och de första leveranserna till Sverige kommer ske innan slutet på detta året.

Efter det följer Kia EV4 som blir något större och tar formen av en sedan. Det kommer att bli Kias första eldrivna sedan och enligt sydkoreanska medier är den nu planerad för produktionsstart i mars. De första prototyperna är redan klara och genomgår kvalitetstester, enligt sydkoreanska Etnews.

Kia EV4 får en lång och sluttande taklinje som lär bidra till bra aerodynamiken och sannolikt då också god energieffektivitet. Kia har sagt att man vill föra tankarna till former som påminner om sport- och racingbilar med EV4.

Interiören har Kia beskrivit med nyckelorden ”elegant och rymlig horisontell layout”. Den ska vara speciellt förareorienterad med ett tydligt fokus på bilkörningen. Saker som kan distrahera ska gömas, exempelvis så är kontrollpanel för luftkonditioneringen dold i mittkonsolen när den inte används.

Kia EV4 lär vara baserad på elbilsplattformen E-GMP men i övrigt vet vi inte så mycket mer om bilen eller dess specifikationer. Troligtvis sker en avtäckningen senare under detta året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.