Kia EV3 nästa elbil i Kias globala strategi – lansering i år

Kia delade idag en uppdatering med sina strategier framåt och finansiella mål i samband med en investeringsdag i Korea idag. Planen framåt bekräftas återigen inkludera flera viktiga nya elbilar för den stora volymmarknaden. Dessutom finns en större satsning på eldrivna transportbilar.

Nästa stora premiär är lanseringen av Kia EV3 senare i år, framkom det av presentationen. Det är en av märkets mindre elbilar på gång, och ska göra massmarknaden redo att ta klivet till att köpa en elbil.

Efter det följer lanseringarna av Kia EV2, EV4 och EV5 på de större marknaderna, vilket också inkluderar Europa. På tillväxtmarknader kommer man satsa på två regionspecifika elbilar, såsom Carens EV på den indiska marknaden.

Kia EV3 och EV4 intill EV5, EV6 och EV9.

Kia kommer 2025 att lansera sin första eldrivna transportbil, där den medelstora PV5 är först ut i satsningen. Efter det kommer den större PV7 till 2027.

Kias kommande transportbilar.

Dessa lanseringarna kommer innebära att Kia totalt kommer att erbjuda 15 elbilar 2027, med målet att nå ett årligt försäljningsmål på 1,6 miljoner elbilar till 2030.

Teknik och infrastruktur

För att leverera bättre och billigare elbilar kommer Kia också arbeta aktivt med att förbättra batteriprestanda. Planen inkluderar att fokusera på att förbättra energitätheten i nickel-kobolt-mangan (NCM)-batterier. Man kommer också, beroende på marknad, att tillhandahålla andra batterialternativ som litiumjärnfosfat (LFP)-batterier.

En andra viktig punkt globalt är Kias satsningar på laddinfrastruktur. I Sydkorea bygger man det egna laddningsnätverket E-Pit med mål att nå 5400 stationer till 2030. I Nordamerika är fokuset utbyggnaden av ett laddningsnätverk med 30 000 stationer i ett jointventure med andra biltillverkare. Även i Europa samarbetar man med andra biltillverkare där målet är att genom nätverket Ionity etablera fler än 17 000 stationer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.