Kia e-Soul och Porsche Taycan vinnare i Årets Bil Globalt 2020

Årligen arrangeras World Car Awards (Årets Bil Globalt) med 86 motorjournalister från 24 länder i juryn. Årligen nominerar man och röstar på en serie bilar fördelade över olika kategorier.

I årets upplaga ser vi två elbilar som segrare i den prestigefyllda tävlingen, Kia e-Soul och Porsche Taycan där den senare tog hem vinst i två kategorier.

Kia e-Soul vann kategorin World Urban Car och speciellt utmärkande i omröstningen för elbilen var miljöhänsyn, prestanda och innovationer som fick högt betyg. De övriga nominerade i kategorin var Volkswagen T-Cross och Mini Cooper SE.

Porsche Taycan tog hem dubbla vinster, World Luxury Car och World Performance Car. Till slutnomineringen i årets prestandabil fanns två andra Porsche, 718 och 911. Taycan knep dock något fler poäng i säkerhet, prestanda och miljöhänsyn vilket gjorde elbilen till vinnare av kategorin.

I lyxbilskategorin fick Porsche Taycan ett övertag mot Mercedes EQC och Porsche 911. Det stora övertaget fick Taycan på kriterierna prestanda, marknadsnisch och innovation.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.