Kempower introducerar stöd för Plug & Charge

Pressbild: Kempower

Kempower introducerar nu stöd för Plug & Charge till sina laddlösningar. Det hela förenklar, och automatiserar betalningen vid snabbladdare då bilen själv identifierar sig med laddaren när kabeln ansluts.

På så vis slipper man som elbilist att identifiera sig med laddkort, RFID-taggar, appar eller betalkort. Istället sker debiteringen direkt mot det laddabonnemang som finns anslutet till den specifika bilen.

Att Kempower nu stödjer Plug & Charge innebär att de laddoperatörer som använder Kempowers hårdvara nu kan erbjuda lösningen till sina kunder som kör bilar med stöd för tekniken. Allt fler laddoperatörer väljer idag Kempowers lösningar som också är väldigt uppskattade av elbilister för deras enkelhet och effektiva laddstationer.

– Vi har alltid placerat användarupplevelse och tillförlitlighet i centrum på alla våra laddningslösningar, så vi är nu glada över att göra laddningsupplevelsen ännu smidigare för elbilsförare med vår nya Plug and Charge-lösning, berättar Jussi Vanhanen, marknadschef vid Kempower.

– Den nya Plug and Charge-lösningen följer de senaste ISO 15118-2-specifikationerna, vilket innebär att våra kunder med säkerhet kan tillhandahålla en ny industristandard för laddningsupplevelse vid sina laddstationer, fortsätter Jussi Vanhanen.

Så fungerar Plug & Charge

Sedan tidigare har Ionity stöd för Plug & Charge och en del biltillverkare har tagit till sig tekniken. Bland annat Volkswagen-koncernen. I en video från Peter Esse kan du se hur Plug & Charge fungerar:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.