Karma visar upp elbilen Gyesera – skapar Fisker Karma-nostalgi

Innan Henrik Fisker höll på med Fisker Inc och nuvarande elbilen Fisker Ocean så fanns det ett tidigare märke som hette Fisker Automotive. Det märket lanserade den sportiga laddhybriden Fisker Karma. Företaget gick sedan i stöpet och ur de spillrorna uppstod Karma Automotive som Henrik inte har någon koppling till.

I dagarna har Karma Automotive nu visat upp sin första elbil. Det är Karma Gyesera och visst känns formerna igen från gamla Fisker Karma och även den senare Fisker Revero. Under karossen gömmer sig ett batteripaket på 120 kWh vilket ska ge en ”riktig räckvidd” på 400 kilometer.

Bilen drivs framåt av en uppsättning elmotorer som levererar totalt 440 kW (590 hk). Att ta sig från 0 till 100 km/h ska vara möjligt på under 4,2 sekunder. Toppfarten är 217 km/h.

Insidan är enkel och avskalad och drar åt det sprotigare hållet med en tydlig inspiration till dess föregångare Fisker Karma. Teknikutvecklingen har dock gått framåt, och bilen har fått en större pekskärm.

– Gyesera är en exotisk elbil som blandar estetik, hantverk, kördynamik, komfort och kvalitet. Den är vacker, har en lägre front för en dynamisk och snabbare känsla. Gyesera är en riktigt tuff GT på vägen, kommenterar Michelle Christensen, designchef på Karma.

Gyesera kommer att släppas i en begränsad upplaga om 2000 exemplar, med produktionsstart i slutet av 2024, eller början 2025. Något pris har inte kommunicerats, med det är möjligt att boka en köplats för 50 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.