Kandidaterna till Årets Bil 2021 är här – fem elbilar är med och tävlar

Årligen utser ett 60-tal europeiska motorjournalister Årets Bil genom utmärkelsen Car of the Year. Bland de svenska medlemmarna i juryn finns journalister från Dagens Industri, Expressen och Vi Bilägare. Årets vinnare blev Peugeot 208, följt av Tesla Model 3. Nu är det första utkastet till årets kandidater för 2021-års utmärkelse klart.

Totalt har juryn utsett 38 modeller. Bland kandidaterna finns fem elbilar. Dessa är Honda e, Mazda MX-30, Polestar 2, Opel Mokka och Volkswagen ID.3. Dessutom finns Peugeot 2008 och Fiat 500 med på listan, två bilmodellEr som erbjuds både som elbil och bil med förbränningsmotor.

För att vara med och tävla ska bilarna vara av nya modeller eller nya generationer. Alltså inte bara mindre facelifts. Dessutom måste bilarna finnas till försäljning i minst fem europeiska länder.

Juryn betygsätter ett tiotal kriterier, däribland design, komfort, säkerhet, ekonomi, miljö och körglädje. Utkastet med de 38 modellerna kan justeras fram till den 16 november. I mars nästa år presenteras vinnaren av Årets Bil 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.