Kanadensiskt bolag bygger om ikoniska Hummer H1 till elbilar

Kanadensiska North EV har specialiserat på ett konvertera klassiska bilmodeller till elbilar. Ett av företagets senare projekt är konverteringen av en Hummer H1 från 1991. Drivlinan har man plockat från en Tesla.

Under karossen sitter ett batteri på 85 kWh som ska ge en räckvidd på upp till 250 kilometer. Den kraftfulla Tesla-drivlinan får den stora pjäsen att dra från stillastående till 96 km/h (60 mph) på omkring tre sekunder.

Interiört har North EV bevarat den enkla interiören, men moderniserat den med lyxigare material och en serie surfplattor som visar allt från hastighet, fordonsstatus och styr mediaspelaren. Hela kalaset för konverteringen av pjäsen går på runt en miljon kronor.

För den som tycker att räckvidden inte riktigt räcker till erbjuds också en uppgraderad variant med två batteripaket som istället ger en räckvidd på runt 480 kilometer. Då tillkommer en kostnad på runt 200 000 kronor.

– 1991 Hummer H1 har en interiör av överlägset hantverk och överflöd, noggrant designad för att erbjuda en körupplevelse av oöverträffad excellens, skriver North EV kort om modellen.

Bland andra spännande konverteringar som North EV gjort finns en Porsche 356C från 1965 och en Ford F1 från 1948.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.