Kanada nästa land på tur att betatesta självkörande Tesla

Hösten 2020 började Tesla rulla ut en tidig version av sin självkörande mjukvara, kallad ”Full Self-Driving Beta” i USA. Mjukvaran har sedan lanseringen genomgått flera uppdateringar och har både hyllats och dissats.

Redan vid lanseringen i USA sa Elon Musk att Kanada och Norge kan vara de nästa länder som på tur att beta-testa mjukvaran.

Nu har Tesla börjat rulla ut mjukvaran i Kanada. Genom att begära mjukvaran börjar bilen att betygsätta förarens manuella körning. När sedan föraren har uppnått ett visst säkerhetsbetyg blir den självkörande mjukvaran tillgänglig.

Mjukvaran gör det möjligt för Teslan att köra autonomt till en destination som anges i bilens navigationssystem. Bilen ska kunna hålla sig i rätt fil, anpassa sig till den övriga trafiken, läsa av skyltar och svänga. Föraren har dock fullt ansvarar och måste vara vaksam och redo att ta kontroll hela tiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.