Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Ellastbil

Källan: Tillverkningen av Tesla Semi startar i augusti – Europeisk version 2023

Pressbild: Tesla

Det börjar hända en hel de kring Teslas eldrivna lastbil Tesla Semi. I dagarna har det dykt upp allt fler spaningar, där nya prototyper setts ute på vägarna. Samtidigt kommer uppgifterna om att tillverkningsstarten är nära.

Uppgifterna kommer från en källa som tagit del av dokument hos en underleverantör till Tesla. Leverantörer ska ha börjat göra sig redo att leverera komponenter till Tesla Semi.

Planen är att bygga den första produktionskandidaten i maj följt av en pilotserie under juli. Serietillverkningen kan därefter starta i augusti, uppger källan.

Källan uppger att Tesla avser att tillverka 2500 Tesla Semi i år. Nästa år ökar den volymen till 10 000 fordon. 2023 är det tal om en Europeisk version och då ska produktionsvolymen uppgå till 25 000 fordon.

Nedan video är en nyliga gjord spaning på en prototyp av Tesla Semi som befinner sig under transport:

https://twitter.com/SawyerMerritt/status/1357393123605889026Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons