Källan: Rivian R1T kan komma till Sverige och Europa i början av 2022

Den amerikanska uppstickaren Rivian som ska lansera eldrivna pickupen R1T och suven R1S har tidigare pratat om en Europalansering ”längre fram i tiden”. Nu har vi fått ett mer specifik tidpunkt och den är tidigare än förväntat.

Enligt ett mail från en Rivian-medarbetare som Rivian Owners Forum tagit del av kan vi förvänta oss en europeisk lansering i början av 2022.

Samma källa skriver också att man gjort andra iakttagelser som visar att Rivian tänker på Europa. Bland annat ska Rivian ha letat möjliga platser för en framtida fabrik. Dessutom har man sökt personal i Europa med ansvar för leverans och logistik.

De amerikanska leveranserna av R1T ska starta nu i juli. Det första landet utanför USA som får leveranser är Kanada med leverans i höst. Rivian är uppbackad av många. Bland annat bygger man en transportbil för Amazon som investerat tungt i Rivian.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.