Jeep visar nya globala elsuven Wagoneer S

Jeep presenterar idag det man kallar för sin första globala helelektriska SUV. Detta är Jeep Wagoneer S och märkets andra elbil efter Avenger som hittills bara lanserats i Europa. Wagoneer S kommer till USA och Kanada i höst och efter det ska den lanseras på andra marknader runton i världen.

Jeep har packat in rejält med prestanda i SUV:en, och den levererar närmare 600 hästkrafter vilket ska vara fullt tillräckligt för att ta bilen från 0 till 96 km/h (0-60 mph) på 3,4 sekunder.

– Med nästan ett århundrade av innovation och design som grund, kommer denna första globala elbil att introducera en helt ny generation ägare till en upplevelse som är utpräglat Jeep och 100% elektrisk i alla avseenden, sa Antonio Filosa, VD för Jeep.

Jeep Wagoneer S bygger på Stellantis-koncernens största plattform STLA Large. Jeeps ingenjörer har anpassat plattformen för att justera längd, bredd, fjädring och drivlinekonfigurationer specifikt för Jeep Wagoneer S.

Storleksmässigt mäter Wagoneer S 4886 mm på längden, 1899 mm i bredd och 1646 mm på höjden. Hjulbasen är 3130 mm.

Bland andra detaljer som nämns finns ett 100 kWh batteripaket som ska ge en räckvidd på över 500 kilometer. Att ladda batteri från 20 till 80 procent ska vara möjligt på 23 minuter.

Jeep har haft som mål att skapa en ”interiör i världsklass”, men om de lyckats med det återstår att se. Den ser väldigt obalanserad ut på de bilder som Jeep delat. Här är det fokus på teknik, och signumet är en skärmyta på mer än 45 tum, samt en extra skärm för framsätespassageraren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.