Jeep tuffar till eldrivna Jeep Avenger för offroad

I samband med den pågående bilmässan i Paris visar Jeep upp elbilen Jeep Avenger som är speciellt utvecklad för Europa med lansering 2023. Jag tog en närmare titt på den igår.

Under bilmässan avtäckte Jeep också ett nytt koncept. Det är baserat på Jeep Avenger men är mer lämpat för offroad. Jeep Avenger 4×4 Concept får en mer ruggad karaktär och egenskaper för att ge sig an en tuffare terräng.

– Avenger har designats som ett Jeep-fordon från grunden. Den helelektriska 4×2-modellen erbjuder redan några av de bästa egenskaperna i klassen som identifierar Jeep-märket, säger Christian Meunier, VD för Jeep.

– Men vi kunde inte låta bli att undra, vad skulle hända om vi injicerar Jeep-märkets fyrhjulsdrivna elektrifierade kapacitet i ett kompakt paket, samtidigt som vi behöll varumärkets unika designspråk, förmåga och personlighet, frågar sig Christian Meunier.

Svaret på den frågan är alltså Jeep Avenger 4×4 Concept. Exteriört får konceptet två bogserkrokar, bredare stänkskärmar och kåpor, samt större och mer aggressiva däck.

Dessutom har konceptet fått högre markfrigång som gör att elbilen kan ta sig an en allt mer kuperad terräng. Markfrigången är nu 20 centimeter. Avenger 4×4 klarar stigningar med en inflygningsvinkel på 21 grader, en brytvinkel på 20 grader och en avgångsvinkel på 34 grader.

Avenger 4×4 Concept får också ett nytt lättviktskoncept för taklast. Det har ett speciellt bältessystem som komprimerar bagaget på taket och håller det fastspänt längs hela längden.

Om Jeep förverkligar konceptet återstår att se. Klart är i alla fall att Jeep Avenger 4×2 lanseras under nästa år. I Europa har modellen fått ett riktpris på 39 500 euro, före moms och avgifter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.