Jeep Renegade ska bli en billig elbil – som Citroen e-C3

Jeep har i dagarna släppt en hel del nya detaljer om kommande produktlanseringar. Nästa elbil närmast i tiden är Jeep Wagoneer S som visades upp förra månaden. Men efter det följer en bredare portfölj med elbilar.

Wagoneer S kommer bli märkets dyra kraftfulla toppmodell. Nu avslöjar Jeep också planerna för ytterligheten på andra änden av den skalan. Det med planerna på en helt eldriven Jeep Renegade.

Den eldrivna Renegade ska komma 2027 och kommer i USA att ha ett riktpris på 25 000 dollar. Jeep som är ett globalt märke förväntas även lansera den i Europa. Redan idag erbjuder Jeep den Europaexklusiva Jeep Avenger.

– På samma sätt som vi lyckades med Citroen e-C3 för 20 000 euro kommer du att kunna uppleva en Jeep för 25 000 dollar mycket snart. Eftersom vi är ett globalt varumärke använder vi expertis och ingenjörskonst från Stellantis över hela världen, sa koncernchefen Carlos Tavares.

Det går ju alltså att anta att Jeepen kommer att dela en hel del teknisk prestanda med den franska e-C3. E-C3 är framhjulsdriven en motor på 83 kW (113 hk), ett batteri på 44 kWh och en räckvidd på upp till 320 kilometer (WLTP). Så någonstans där kanske också Renegade kommer placera sig, men att man då tar en liten höjd för de förbättringar som Stellantis kan ta fram till 2027.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.