Japanska oljebolaget Idemitsu ska lansera egen elbil – ska säljas på bensinstationer

Japanska oljebolaget Idemitsu ska tillverka en egen elbil. Återförsäljare för elbilen blir företagets 6400 bensinstationer, där det ska gå att både köpa och låna bilen. Elbilen kommer vara en liten kompakt minibil, något som är populärt i japanska storstäder.

Oljebolaget ser att efterfrågan på traditionella bränslen minskar och fokuserar nu på att hitta utsläppsfria affärsområden. Bilen ska tillverkas tillsammans med japanska biltillverkaren Tajima Motor.

Bilen kommer ha plats för fyra personer, en topphastigheten på 60 km/h och en räckvidd på 120 kilometer. Längden på bilen är 2,5 meter och bredden på 1,3 meter.

Priset på bilen ska ligga på omkring 80 000 till 110 000 kronor. Målet är att visa upp en första bil i oktober och starta försäljningen i början på nästa år.

– Vi tror att det finns en efterfrågan på en miljon ultrakompakta elbilar eftersom de är säkrare än cyklar och motorcyklar och lättare att köra än konventionellt minibil, säger Idemitsus VD Shunichi Kito uppger Reuters.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.