Jämförelse av elbilarna Hyundai Kona Electric och Kia Niro EV

Bild: Youtube/Bjørn Nyland

Både sydkoreanska Hyundai och Kia har ungefär samtidigt lanserat varsin elbil. Det i sig är ingen slump, då de två biltillverkarna ingår i samma bilkoncern och man har utvecklat bilarna parallellt och nyttjat alla synergier man haft möjlighet till att nyttja.

Även om bilarna är två olika bilar, så är de allt som allt ändå ganska lika på fler plan. De tilltalar ungefär samma målgrupp, har ungefär samma räckvidd på omkring 45 mil och kommer antagligen ha ungefär samma pris. De kommer också komma till Sverige ungefär samtidigt, till vintern.

Norska elbilsfantasten Youtube-fenomenet Bjørn Nyland har haft möjligt att jämföra de två bilarna under en resa till Seoul, Sydkorea. Resultatet av jämförelsen kan du se i nedan Youtube-klipp:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.