Jaguar visar upp koncept på eldriven Roadster – i ett datorspel

Genom datorspelet Gran Turismo 7 visar Jaguar upp en futuristisk och eldriven roadster som får namnet Jaguar Vison Grand Tursimo Roadster. Inspirationen ska komma från klassiska Jaguar D-type som blev ikonisk genom racingtävlingarna Le mans på 1950-talet.

Tre motorer sägs dölja sig under karossen. De producerar tillsammans 1020 hästkrafter (750 kW) vilket tar bilen från 0-100 km/h på under 2 sekunder. Maxhastigheten är hissnande 320 km/h.

– Vi är glada över att kunna presentera Jaguar Vision Gran Turismo Roadster som kompletterar trilogin av Jaguar Vision-fordon i Gran Turismo 7. Det var en fantastisk upplevelse att arbeta med designteamet på Jaguar, säger Kazunori Yamauchi, VD på Polyphony Digital som utvecklar Gran Turismo.

– Vi ser fram emot att förare sätter sig bakom det virtuella ratten i det nya spelet. Alla tre bilarna lämpar sig perfekt för den spännande nya användarupplevelsen som GT7 kommer att erbjuda, tillägger Kazunori Yamauchi.

Det är inte första gången Jaguar visar upp elbilar i spelserien Gran Turismo. Sedan tidigare har man visat upp koncepten Vision GT Coupé och Vision GT SV som introducerats till spelserien.

Den sistnämnda (Vision GT SV) sticker ut prestandamässigt med 1903 hästkrafter (1400 kW) genom fyra motorer. Toppfarten är 410 km/h och den ska klara 0-100km/h på 1,65 sekunder. Inget är omöjligt i datorspelens värld!

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.