Ny elbil från Jaguar i år – kraftfull fyradörrars GT-modell

Jaguar varit tidigt ute med att lansera en elbil. Redan 2018 kom Jaguar I-Pace, men konkurrensen var tuff redan då – och I-Pace föll på flera punkter. Den största bristen var långsam laddning, både vid snabbladdaren och hemmet. Här kunde I-Pace inte mäta sig mot Tesla Model X och Audi e-tron som också utmanade vid tidpunkten.

Jaguar I-Pace har genom åren genomgått några mindre uppdateringar, men på det stora hela har Jaguar varit återhållsamma i fortsatta satsningar på elbilar. Fram tills nu. Jaguars ägare JLR-koncernen meddelar nu att Jaguar förbereder sig på att lansera en ny elbil.

Denna gången blir det en fyradörrars Gran Turismo-modell som ska byggas i Storbritannien och den kommer att bli den kraftfullaste Jaguaren i företagets historia. Den kommer ha en räckvidd på upp till 700 kilometer med ett pris som startar på £100 000 (ca 1,28 miljoner kronor).

Den nya elbilen kommer bygga på en helt ny och egenutvecklad plattform, kallad JEA. Jaguar kommer presentera modellen mer utförligt senare i år. Försäljningen ska starta 2024 med de första leveranserna under 2025.

Gerry McGovern som är Chief Creative Officer vid JLR ger en kryptiskt kommentar:

– Vi har radikalt omvärderat Jaguar som ett modernt lyxvarumärke. Nyckeln till Jaguars förvandling är att designen styrker att de är en kopia av ingenting.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.