Jaguar och Land Rover rekryterar hundratals till att utveckla elbilar

JLR som äger Jaguar och Land Rover har idag meddelat att man rekryterar 300 nya tekniker i West Midlands. Rekryteringen ska stötta produktionsökningen av Range Rover men också utvecklingen av nästa generationens elbilar.

Runt 200 av de ny rekryterna ska arbeta som tekniker och testingenjörer till anläggningarna i Gaydon och Whitley. Här ska de särskilt fokusera på testning och utveckling av nästa generationens elbilar.

JLR ska investera 15 miljarder pund över fem år i företagets industriella fotavtryck, fordonsprogram, autonom, AI och digital teknik samt kompetensutveckling. Det inkluderar ombyggnaden av anläggningarna i Solihull, Wolverhampton och Halewood för framtidens elbilstillverkning. 

Nästa elbil som JLR lanserar är nya Range Rover som visas senare i år, för vilken förbeställningar också öppnar då. Efter det kommer den första av tre elbilar från Jaguar. Den tar formen av en fyradörrars GT-bil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.