Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Jaguar uppdaterar nu elbilen Jaguar I-Pace med snabbare hemmaladdning. Från och med oktober får I-Pace inbyggd trefasladdning på 11 kW som standard. Det innebär att elbilen kan laddas fullt på 8,6 timmar i hemmet via en laddbox. Eller 53 kilometer i räckvidd per timme.

Tidigare var I-Pace utrustad med en ombordladdare på 7 kW vilket ger full laddning på först 13 timmar. Uppdateringen gör I-Pace betydligt mer i klass med motsvarande bilar. Dessutom blir det enklare att ladda elbilen fullt över natten. Vid publik laddning kan en laddare på 50 kW ge upp till 63 km på 15 minuter, medan en laddare på 100 kW ger upp till 127 km på samma tid.

Dessutom utrustas den uppdaterade Jaguar I-Pace med ett nytt 4G-uppkopplat infotainmentsystem. Systemet ska vara enklare att använda och innehåller också förbättrad navigation med status om närliggande laddstationer. Dessutom får föraren information om vad laddningen kommer kosta och hur lång tid den kommer ta.

Jaguar I-Pace är utrustad med ett batteri på 90 kWh. Elbilen klarar 0 till 100 km/h på 4,8 sekunder och har upp till 470 km i räckvidd. I-Pace lanserades 2018 och kostar i grundutförandet från 829 000kr. Priset på den uppdaterade modellen har Jaguar ännu inte gått ut med.