Isuzu ska lansera eldriven pickup i Sverige – första bilden

I samband med Bangkok International Motor Show i nästa vecka kommer Isuzu att visa upp sin första eldrivna pickup. Klart redan nu är att pickupen Isuzu D-Max BEV dessutom kommer till Sverige.

Det med löftet om en pickup med kraftfulla batterier och en helt ny drivlina som ska göra pickupen lika kapabel som sina dieseldrivna syskon. Det utlovas en hög lastkapacitet och dragkapacitet – och som en extra bonus en jämn linjär acceleration och tyst drift.

Men de tekniska detaljerna avslöjar Isuzu inte för tillfället. Dessa kommer man istället alltså att presentera först i nästa vecka. Däremot delar man med sig av en första bild på den eldrivna pickupen, som du kan se ovanför.

– Det här är en riktigt efterlängtad lansering. Vi får ständigt frågor från företag och myndigheter som söker eldrivna alternativ som en del i sitt hållbarhetsarbete. Isuzu D-Max BEV gör att vi kan möta detta, och dessutom med en eldriven pickup som klarar att mäta sig med i princip vilken annan pickup som helst på den svenska marknaden, säger Per Håkansson, märkeschef för Isuzu på International Motors Nordic AB.

Till Sverige kommer pickupen under 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.