Irland byter ut telefonkiosker mot snabbladdare

Irland byter ut 200 telefonkiosker mot snabbladdare från Tritium. Bakom satsningen står irländska telekombolaget Eir i samarbeta med laddningsoperatören EasyGo.

Telefonkioskerna är ofta centralt placerade i städerna på Irlands landsbygd. Genom att ersätta den gamla infrastrukturen med ny bygger man enkelt upp ett nätverk av snabbladdare på strategiska centrala platser som gynnar både ortsbor och de på genomresa.

Under de kommande sex månaderna finns planer på att öppna 70 stycken laddstationer. För de resterande 130 platserna pågår diskussioner med de lokala myndigheterna.

Irländska branschorganisationen SIMI räknar med att en av sju nya bilar sålda i år kommer att vara en elbil. En andel som också snabbt ökar. Tillskottet av de nya laddarna gör det möjligt för fler att satsa på elbilar, speciellt på Irlands landsbygd där kollektivtrafiken är begränsad.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.