IONITY ska få fler stationer – satsar 7,5 miljarder kronor

Nu ska IONITY bygga fler snabbladdare och fler stationer. Bolaget får en jätteinvestering på närmare 7,5 miljarder kronor. Det är investmentbolaget BlackRock som tillför 5 miljarder kronor och de nuvarande ägarna kompletterar med 2,5 miljarder.

Idag har IONITY 377 stationer över hela Europa. Investeringen ska finansiera en utbyggnaden med nya stationer. Enligt Manager Magazin som först rapporterade om investeringen ska BlackRocks investeringen ge en långsiktig och stabil återbäring tillbaka till företaget.

Utbyggnaden kan ge IONITY en skjuts i rätt riktning och ta upp kampen om att erbjuda ett heltäckande nationellt nätverk av laddare på flera viktiga marknader. Nyligen kunde IONITY också berätta att man gjort laddningen enklare för vissa bilmodeller då man infört Plug & Charge-teknik.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.