Intresset stort för Volkswagen ID. Buzz – 10 000 beställda

Orderlistan på Volkswagens kommande eldrivna minibuss ID. Buzz har precis nått 10 000 till antal. Det skriver tyska bilsajten Automobilwoche som tagit del av ett mail från Volkswagen Commercials försäljningschef Lars Krause.

Det är en stor andel av den planerade volymen på 15 000 ID. Buzz som Volkswagen förväntas nå i år. Störst intresse för nya Volkswagen ID. Buzz finns i Norge. Norrmännen har hittills beställt 3 400 av den eldrivna minibussen.

Hemma i Tyskland har Volkswagen lyckats samla in 2 500 beställningar. Nederländerna och Belgium följer efter med 1 100 respektive 1 000 stycken.

– 10 000 beställningar utan att bilen faktiskt fanns hos återförsäljaren än mindre att kunderna har kört den är imponerande. Jag är mycket nöjd över att ID. Buzz och ID. Buzz Cargo redan säljer så bra, skriver Krause.

Nästa år planerar Volkswagen att nå en produktionsvolym på 60 000 ID. Buzz. Till året efter det ska volymerna öka till 130 000. Volkswagen har ännu inte startat försäljningen av ID. Buzz i Sverige, men inte heller på stora marknader som Frankrike och Storbritannien.

Klart är dock att priset på ID. Buzz kommer att starta på runt 625 000 kronor i Sverige. Då får man en femsitsig variant med ett batteri på 77 kWh och en räckvidd på 422 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.