Intresset för Volkswagen ID. Buzz fortsatt stort – fler än 20 000 beställda

Intresset för Volkswagens nya minibuss ID. Buzz är stort. Det framkommer i samband med den senaste kvartalsrapporten från Volkswagen Commercial Vehicles.

– Redan innan lanseringen hos våra återförsäljare har vi redan kunnat sälja fler än 20 000 ID. Buzz sedan starten av förhandsförsäljningen, berättar Lars Krause, försäljnings- och marknadschef för VW:s kommersiella fordon.

Vidare berättar Lars Krause att Volkswagens förväntar sig att efterfrågan kommer att öka ytterligare i takt med att ID. Buzz når återförsäljarna.

Volkswagen har tidigare sagt att man förväntas nå en produktionsvolym på 15 000 ID. Buzz detta året. Det innebär att Volkswagen därmed nått över årets planerade produktionsvolym och det med god marginal.

Senast i augusti berättade Volkswagen att det fanns 10 000 faktiska beställningar. Av dessa var ungefär en tredjedel beställda av norska kunder.

Byter självkörande partner

I samband med kvartalsrapporten avslöjar Volkswagen Commercial Vehicles också att man byter partner för utvecklingen av självkörande bilar.

Tidigare arbetade Volkswagen med Argo AI och har vid flertalet tillfällen visat upp en självkörande ID. Buzz. Det samarbetet bryter nu Volkswagen. Snart kommer man att avslöja en ny partner.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.