Intervju: Volkswagen ID.2 blir en elbil för en bred publik – visas kanske den 15 mars

Volkswagen ID.Life – ett koncept på en liten elbil.

Volkswagen har släppt en ny kort teaserfilm i sociala medier om något nytt som har premiär den 15 mars. ”VW för folket”, säger taggen till inlägget som delats på flera plattformar.

I filmen får vi se flera bilder från produktionen av Volkswagen ID.5. I slutet övergår emblemet ID.5 till en nedräkning som slutar på 2. Något som tydligt antyder att det faktiskt handlar om ID.2.

I slutet på förra månaden träffade jag Imelda Labbé, Volkswagens ansvarige för försäljning, marknad och eftermarknad i Europa i samband med premiären av Volkswagen ID.3. Då passade jag på att ställa frågor om just Volkswagen ID.2.

Precis som i den nya teasern talade hon om en Volkswagen för ”många människor, för en bred publik”.

– Det kommer att bli en rymlig A0-bil (Volkswagens Polo-segment) med äkta Volkswagen-design, berättade Imelda Labbé.

Kommer den vara inriktad på urban mobilitet?

– Den är faktiskt fokuserad på mobilitet för flera ändamål, precis som alla Volkswagen, rättade Imelda Labbé.

Imelda Labbé, Volkswagen.

Imelda fortsatte sedan med att berätta mer djupgående om arbetet bakom Volkswagen ID.2 och hur man under de senaste månaderna satt ramarna för den kommande elbilen:

– Vi har gjort en hel del arbete under de senaste månaderna för att definiera kärnvärdena för Volkswagen-märkenas övergång i den elektriska eran. Inom Volkswagen startade vi ett program, vi kallar det för energize, för att ge varumärket energi till att bli det sanna kärleksvarumärket. Och i det sammanhanget definierade vi design som alltid speglade de ikoniska produkterna som kommer från det förflutna och sedan tar vi in det i framtiden, berättade Imelda Labbé.

ID.2 blir en elbil för en bred publik

– Så vad är kärnegenskaperna hos Volkswagen som vi kan ta in i framtiden? Vare sig det handlar om värde, om funktionalitet och om innovationer och om design. För oss är ID.2 bilen som verkligen kommer att visa att detta är en riktig Volkswagen för så många människor, för en bred publik, tillade Imelda.

Imelda Labbé bekräftade också att Volkswagen ID.2 kommer att bli större än en Volkswagen e-Up. Men på frågan om det är en Volkswagen-bubbla blir hon mer kryptisk:

– Det måste vara och kommer att bli en bil för så många människor. Och när man tittar på det förflutna och Volkswagens historia tror jag att vi på ett mycket bra sätt bevisade att vi kunde göra ikoniska bilar för många människor, avslutar Imelda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.