Priset på Polestar 3 blir runt miljonen: ”En SUV som alla älskar”

Polestar gör sig redo för att visa upp sin nya suv Polestar 3 i oktober. På en kongress som tidningen Automotive News Europe arrangerade avslöjade Thomas Ingenlath för första gången priset på elbilen.

Elsuven där Polestar sätter prestanda i fokus kommer att kosta mellan 75 000 till 110 000 euro, skriver tidningen. Omräknat i kronor blir det i runda slängor 795 000 till 1,16 miljoner.

– Det är en SUV som alla älskar, men den är också väldigt aerodynamisk och väldigt engagerande att köra. Det är ingen bil du använder för att köra barnen till förskolan med, sa Thomas Ingenlath i samband kongressen.

Om prisindikationen är slutpriset, eller om det tillkommer ytterligare moms och avgifter återstår att se. Sannolikt får vi veta det i samband med oktoberpremiären, då Polestar också öppnar orderböckerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.