Infiniti visar konceptbilder på eldrivna SUVen QX

Pressbilder Infiniti

Nissans premiummärke Infiniti har tidigare presenterat planerna på att tillverka en elbil. Nu visar man upp bilderna av SUVen QX Inspiration. Det är ett eldrivet koncept som kommer visas upp ytterligare i samband med motormässan i Detroit om en vecka.

I det sparsamt skrivna pressmeddelandet talar man om en elbil med hög prestanda, banbrytande teknik och japansk formgivning. Ännu har man inte gett någon indikation på räckvidd eller prestanda eller lanseringsdatum.

Tidigare har Nissans Vd Hiroto Saikawa sagt att alla nya Inifiniti-modeller lanserade efter 2021 kommer vara helt eldrivna, eller utrustas med Nissan hybridmotor ePower.

Visuellt tycks bilderna utmana den eldrivna versionen av Volvo XC40 eller möjligtvis den kommande lilla SUV:en från Tesla – Model Y.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.