Inatt är det dags för Tesla AI Day 2022 och roboten Optimus – hitta till livesändningen

Inatt svensk tid är det dags för Tesla AI Day. Ett evenemang där Tesla visar upp sina senaste framsteg inom AI och teknik. Evenemanget startar klockan 03:15 svensk tid, natten mot lördag.

I huvudsak är det ett rekryteringsevenemang med syfte att locka AI- och robottekniker och superdatoringenjörer, så Elon Musk har varnat för evenemanget kommer vara mycket tekniskt.

Men en av sakerna som vi kan förvänta oss att se är Teslas robot Optimus. Målet med den människolika roboten är att hjälpa oss människor. Det kan till exempelvis vara genom att göra tråkiga eller farliga arbetsuppgifter.

Tesla AI Day var först planerat till att äga rum den 19 augusti, men Tesla valde sen att flytta det till ikväll, just på grund av Optimus:

– Tesla AI Day flyttas till den 30 september, eftersom vi kan ha en Optimus-prototyp som fungerar då, skrev Elon Musk på Twitter i somras.

Utöver roboten kommer vi antagligen också få en uppdatering om Teslas Dojo-chip. En egenutvecklad superdator som ska vara designad för Teslas produkter.

Tesla kommer också rulla ut en ny version av sin självkörande mjukvara FSD Beta efter AI Day. Vi kommer antagligen få en kort uppdateringen om nyheterna i denna under evenemanget. Dessutom blir det nog en uppdatering kring Teslas planerade robottaxitjänster då de är nära kopplade till FSD Beta och AI.

Så kan du kolla in Tesla AI Day

Tesla kommer att sända AI Day via en livestream på Youtube. Du kommer kunna se AI Day i videospelaren nedanför klockan 03:15, natten mot lördag.

I väntan på årets upplaga av AI Day kan du kolla in förra årets upplaga av AI Day i videon nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.