IM Motors pressar upp sin Sverigeaktuella elbil L6 till 308 km/h

Nästa år kommer det nya elbilsmärket IM Motors till Sverige. Märket som ingår i samma koncern som MG kommer hit med hjälp av Hedin Bil och först ut är sedanen IM L6. Bilen innebär ett tekniksprång när det gäller både batterier, motorer och teknik lovar tillverkaren.

Under våren har IM Motors visat upp den ena stunten efter den andra för att lyfta fram L6:ans förmågor. Nu får vi se när IM Motors tar upp L6 till dess toppfart som är hela 308 km/h.

Tidigare har vi bland annat fått se när IM L6 utför ett så kallat älgtest. Både med förare i över 90 km/h men också helt utan förare. L6 har fyrhjulsstyrning och ett så kallat ”digitalt chassit” som ska göra det möjligt att genomföra en mängd manövrar som ”utmanar fysikens lagar”.

I Kina har L6 lanserats med ett semi-solid state-batteri med en kapacitet på hela 130 kWh vilket ska ge en räckvidd på över 1000 km (CLTC) och klara laddeffekter på upp till 400 kW vilket ska ge 400 kilometer körsträcka på 12 minuter. Bilen kommer erbjudas både med bakhjulsdrift med en motor och en fyrhjulsdriven variant med två motorer. Den förstnämnda ska ge en motoreffekt på 216 kW (289 hk) och den senare hela 589 kW (776 hk).

– Elbilarna från IM ska ha ett tydligt fokus på avancerad teknik i bland annat körassistans, intelligenta och uppkopplade tjänster för förare samt innovativa elmotorer, skriver Hedin MG Sweden AB i ett utskick. Den svenska lanseringen kommer ske under 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.