Elbil från ikoniska biltillverkaren Morgan

Morgan EV3
Bild på EV3 Morgan Motor Company

Så snart som redan under tredje kvartalet i år kan en elbil komma från den ikoniska biltillverkaren Morgan. Bilen har fått namnet Morgan EV3 och är som många klassika modeller från biltillverkaren endast utrustad med tre hjul.

Med en motor som producerar 56 hästkrafter, drivet av ett 21 kWh-batteri ska den kunna ta dig 19,5 mil vid en behaglig hastighet och ha en topphastighet på 130km/h. Bilen presenterades redan första gången 2016 i Geneve men sedan har ett officiellt lanseringsdatum dröjt.

Instrumentpanelen i Morgan EV3
Instrumentpanelen i Morgan EV3. Foto: Morgan Motor Company

En omställning för fabriken

”Den största utmaningen i att få en elbil till marknaden ligger i att introducera elbilstekniken i våra fabriker”, säger Steve Morris, Vd på Morgon Motor Company i ett pressmeddelande. Med sig har Morgan Frazer-Nash Energy Systems som tillhandahåller den eldrivna teknologien.

Morgan EV3, avbildad bakifrån.
Morgan EV3, avbildad bakifrån. Foto: Morgan Motor Company

Morgan har inte sagt hur många exemplar av Morgan EV3 som kommer att tillverkas eller var den kommer finnas tillgänglig. Men en riktig Morgan-fantast har nog inga problem i att lägga sina händer på sitt alldeles egna exemplar.

Du kan tillexempel börja med att göra en intresseanmälan på Morgans hemsida.

Se lanseringsfilmen för Morgan EV3 här:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.