IKEA öppnar en av norra Sveriges största laddstationer

IKEA fortsätter utbyggnaden av snabbladdare och destinationsladdare vid sina varuhus i Sverige. Mot slutet av nästa vecka planerar IKEA att öppna upp en ny station vid varuhuset i Haparanda.

Det blir IKEAs nordligaste laddplats, men också en av de största laddstationerna i norra Sverige. Stationen kommer att få åtta stycken snabbladdare med en effekt på 200 kW. Stationen är dessutom förberedd för att kunna utökas till 24 snabbladdare.

Den nya stationen blir också ett rejält tillskott för orten Haparanda. Sedan tidigare finns det bara sex stycken snabbladdare på orten. IKEA kommer också att öppna flera destinationsladdare vid varuhuset.

IKEA öppnar också destinationsladdare.

– Det känns lite extra speciellt att vi nu ska inviga laddpunkterna i Haparanda som är vårt mest nordliga varuhus i Sverige. Med den här satsningen blir det lättare att besöka IKEA om man har en elbil, nu även i Norrbotten. Dessutom är det här en förutsättning för att vi själva ska kunna ställa om till eldrivna hemleveranser, säger Johan Mårtensson, Fulfilment Sourcing Manager på IKEA Sverige.

Stationen är ett samarbete med laddoperatören Recharge som äger laddstationerna och ansvarar för installation, underhåll och drift av laddarna. Sedan tidigare har IKEA öppnat liknande anläggningar i Borlänge, Bäckebol, Örebro och Kalmar.

Det långsiktiga målet är att öppna upp snabbladdare vid alla varuhuset i Sverige. Det kommer då totalt bli 700 laddpunkter, varav 280 supersnabbladdare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.