IKEA öppnar snabbladdare i Västerås – ska stärkas med batterilager

I samarbetet med Recharge bygger Ikea snabbladdare och normalladdare vid alla sina varuhus i landet, från Ystad i söder till Haparanda i norr. Totalt ska det bli 700 laddpunkter. Hittills har Ikea öppnat snabbladdare vid fem varuhus. Nu kommer nästa.

Vid Ikea Västerås finns nu åtta snabbladdare och sex normalladdare. Redan till hösten kommer Ikea att öppna fyra ytterligare snabbladdare. Då kommer anläggningen också att få ett batterilager för att stötta upp med ytterligare kapacitet.

Snabbladdarna har en effekt på över 200 kW och byggs i samarbetet med laddningsoperatören Recharge. De driftar stationerna, ansvar för underhåll och hanterar betalning.

Sedan tidigare har Ikea öppnat snabbladdare vid varuhusen i Borlänge, Bäckebol i Göteborg, Örebro, Kalmar och Haparanda. Målet är att bygga melan åtta och 16 snabbladdare per varuhus samt 17 normalladdare (AC).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.