IKEA lanserar elbil: ”Den är helt revolutionerande!”

IKEA ger sig in i en helt ny bransch och lanserar till sommaren en elbil. Elbilen som möbeljätten valt att kalla Elbert bjuder på imponerande prestanda. Ikea Elbert har en räckvidd på 480 km, vilket är fullt tillräckligt för att ta sig mellan Stockholm och Älmhult på en laddning.

IKEA Elbert är en kompakt sedan med plats för fem personer och två blå IKEA-kassar i bagageutrymmet. Bilen är även utrustad med en dragkrok. Den kraftfulla drivlinan ska tillåta att elbilen bibehåller sin kraft och prestanda trots ett släp fullastat med IKEA-möbler.

– Vi har lyckats pressa priset ordentligt på Elbert genom att helt utesluta monteringslinan under produktionsfasen, säger Lina Lurig, mobilitetschef på IKEA och fortsätter: Den är helt revolutionerande!

Prismässigt slår IKEA Elbert de flesta elbilarna på marknaden, med ett grundpris på 200 000kr. Elbilen levereras i 41 stycken platta paket, som du själv monterar ihop. Efter en besiktning på bilprovningen är du sedan redo för vägarna.

Vi provkör… snart…

Allt om Elbils praktikant Uno April har ännu inte kunnat montera ihop den provbil IKEA skickade till redaktionen. Så fort det är klart lovar vi att återkomma med ett fullständigt test.

Uppdatering 2 april 2020: Denna artikel var ett aprilskämt från oss på Allt om Elbil. Hoppas den roade.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.