Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Igår var det folkfest hos Tesla i Berlin – fabriken nära produktionsstart

Tesla bjöd in till fest i sin nya fabrik som nästan står klar utanför Berlin. I huvudsak var det främst lokalbor som var inbjudna, men på plats fanns även vissa långväga gäster.

Tillställningen var ett tillfälle för Tesla att visa upp fabriken, tillverkningen och sina bilar för allmänheten. Tesla Gigafactory Brandenburg kommer bli en stor arbetsgivare och kommer sätta sin prägel på regionen. Att hålla sig väl med lokalbefolkningen och också locka rätt kompetens är viktigt för Tesla.

Teslas nya fabrik är revolutionerande på många sätt. Bland annat finns stora pressar som ska producera bilkarosserna i så få delar som möjligt. Tesla har som mål att producera en kaross var 45:e sekund i fabriken. Det är imponerande!

Första modellen som ska tillverkas i fabriken är Tesla Model Y. Målsättningen är en uppskattad produktionsvolym på 5000 fordon i veckan innan slutet av 2022.

Från Sverige fanns bland annat svenska Tesla-klubbens ordförande Tibor Blomhäll. I ett eget inlägg på klubbens hemsida har Tibor berättat mer om besöket och detaljerna han lyckades luska fram under rundturen i fabriken. Du hittar inlägget här.

Sammanfattningsvis hoppas Tesla kunna köra igång produktionen i november och leverera de första bilarna i december.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons