Idag startar tillverkningen av elbilen Volkswagen ID.4 – suven med 500 kilometer i räckvidd

I slutet på september är det världspremiär för den nya elsuven ID.4 från Volkswagen. Idag startade officiellt tillverkningen av elbilen i fabriken i Zwickau, Tyskland. Sedan tidigare tillverkar man Volkswagen ID.3 på plats. Målet är att fabriken ska tillverka 300 000 elbilar nästa år fördelat över flera modeller och varumärket, alla baserade på Volkswagenkoncernens elbilsplattform MEB.

– Med ID.4 lägger vi till en helt eldriven bil till vårt utbud av kompakta SUV:ar, världens snabbast växande segment, säger Ralf Brandstätter, VD för Volkswagen.

– Vi håller nu tidsplanen för Volkswagens omvandling till ett märke för e-mobilitet. ID.3 följs nu av ID.4. Med tanke på de senaste månadens stora utmaningar, är den framgångsrika starten av ID.4-serien en exceptionell prestation, säger Thomas Ulbrich, ansvarig för e-mobilitet hos Volkswagen.

Volkswagen ID.4 kommer ha en räckvidd på över 500 kilometer på en laddning. Initialt lanseras modellen endast med bakhjulsdrift. En fyrhjulsdriven modell kommer vid ett senare tillfälle. De första leveranserna ska komma i början på 2021. Till skillnad från ID.3, som bara är ämnad för Europa ska ID.4 säljas globalt i Europa, USA och Kina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.