Idag gäller nya regler för bonusen till elbilar – pristak på 700 000 kronor

Från och med idag träder de nya reglerna för klimatbonusen till elbilar i kraft. Det innebär bland annat att elbilar som har ett nypris på över 700 000 kronor inte får någon bonus.

De nya reglerna påverkar ett trettiotal elbilsmodeller. Det är också värt att notera att Transportstyrelsen använder sig av Skatteverkets prislistor för att bedöma nypriset på elbilen. Det är alltså inte inköpspriset som gäller.

För elbilar som kostar under 700 000 kronor gäller bonusen på 70 000 kronor som vanligt. En klar majoritet av alla elbilsmodeller kostar under 700 000 kronor. Det finns idag ett sextiotal elbilar som hamnar under pristaket. Här kan du se en lista över elbilar som finns i Sverige.

– Precis som förut har man möjlighet att gå in på vår webbplats och räkna fram sin preliminära klimatbonus. Våra webbsidor är uppdaterade med de nya förutsättningarna, säger Tomas Melin, enhetschef på Transportstyrelsen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.