Idag börjar Volkswagen med OTA-uppdateringar till sina elbilar

Nu tar Volkswagen klivet fullt ut och startar med trådlösa mjukvaruuppdateringar till sina elbilar i ID-familjen. Först ut är de tidigare köparna av Volkswagen ID.3 som får den första uppdateringen. Medlemmarna i den så kallade ”First Movers Club”.

Genom uppdateringen ska Volkswagen kunna leverera nya funktioner och nödvändiga buggfixar. Uppdateringarna ska komma var tolfte vecka där den första trådlösa versionen ”ID.Software2.3” rullas ut med start nu i juli.

Den här uppdateringen innehåller uppdateringen innehåller justeringar och förbättringar av drift, prestanda och komfort. Bland funktionerna nämner Volkswagen specifikt förbättrade ID.Light-funktioner, optimerad omgivningsigenkänning och dynamisk helljusstyrning, förbättrad användbarhet och designändringar för infotainmentsystemet, samt förbättringar av prestanda och stabilitet. Utrullningen till övriga förare av ID.3 samt ID.4 och ID.4 GTX kommer att följa gradvis.

– Vi är väldigt glada över att många svenska ID.-kunder kan ta del av denna första uppdatering under sommaren, det blir en helt ny kundupplevelse och ett viktigt steg för oss säger, Sofia Granfors, Head of e-mobility på Volkswagen Sverige.

I en video går den tyska YouTubern Chris från Battery Life igenom uppdateringsprocessen och innehållet i version 2.3:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.