I Norge: Snabbladdarna tar platsen för bensinpumparna

Circle K Kiellands Torg. Foto: Terje Borud

Elbilens förlovade föregångsland Norge har nått en milstolpe i elektrifieringen. Circle K beskriver det som en historisk händelse där en serie elbilsladdare fått ersätta de traditionella bensinpumparna på en av deras stationer. Det historiska ögonblicket skedde på Kiellands torg i Oslo.

– Vi är i en ny era, det är en historiskt milstolpe att bensinstationener byter ut bränslepumparna mot snabbladdare, säger Christina Bu, generalsekreterare för Norsk Elbilforening.

Circle K Norge beskriver en hård kamp mellan kvadratmerarna på bensinstationerna, men att de nu ser en utveckling där elbilsladdare driver en stor trafik till bensinstationerna. Circle K har det största nätverket laddstationer i Norge. De investerar nu stort i att kunna erbjuda ett bredare och hälsosammare matutbud i sina butiker tillsammans med rymliga loungemiljöer med fler sittplatser.

– Snabbladdning efterfrågas i stor utsträckning, och är ett stort växande kundsegment för oss, säger Sverre Rosén, Circle K:s Norgechef.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.