Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Notis

I Frankrike kan du hyra elbilen Dacia Spring för 5 euro om dagen

Pressbild: Groupe Renault

Efterfrågan på Dacia Spring, dubbad till Europas billigaste elbil, har varit stor. I hemlandet Rumänien valde Dacia att stänga ner intresseanmälan efter fyra timmar.

Hittills har 8500 privatpersoner i fem europeiska länder registrerat sig för en Dacia Spring. Leveranserna till privatpersoner kommer dock att starta först till hösten. Däremot har leveranserna till företag startat och då med den specialversion speciellt anpassad för bildelning.

Franska biluthyrningsfirman E. Leclerc har fått de första av totalt 3000 Dacia Spring. Bilarna kommer de hyra ut för 5 euro om dagen med försäkring inkluderad, berättar Renault Group i ett pressmeddelande. E. Leclerc har 510 uthyrningsbutiker runtom i landet och kan nu erbjuda ”oöverträffad billig grön mobilitet”.

– Jag är verkligen glad över vårt partnerskap med E. Leclercs uthyrningsverksamhet. Tillsammans med E. Leclerc hjälper vi till att göra elektrisk mobilitet tillgänglig för så många som möjligt, genom mycket låg kostnad, praktiskhet och tillgänglighet. Jag är säker på att framtidens rörlighet kommer att finnas i så användbara, konkreta och praktiska partnerskap som detta, sade Renualt-chefen Luca de Meo.

– Vi är stolta över att göra detta tillsammans med Groupe Renault. Tillsammans gör vi elektrisk mobilitet tillgänglig för alla, säger Michel-Edouard Leclerc, ordförande för E.Leclerc-centrets strategiska kommitté.

Uppdatering: En uppmärksam läsare påpekade att det tillkommer en milkostnad på den låga dagshyran. Vad denna är framgår inte av pressutskicket.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons