I år kommer Mini Countryman som elbil – delar teknik med BMW iX1

Mini förbereder sig nu för att starta produktionen av nya Mini Countryman vid BMW-gruppens produktionsanläggning i Liepzig. Denna gången kommer den som elbil. Eldrivna Mini Countryman kommer att dela teknik och plattform med BMW iX1.

– Vi ser fram emot att leverera den första Mini ”Made in Germany” till våra kunder. Den nya, helelektriska Mini Countryman visar vad varumärket står för: elektrifierad gokartkänsla och ett starkt fokus på ett minimalt miljöavtryck, säger Stefanie Wurst, chef för Mini.

Med uppdateringen växer modellen från dagens 4,3 meter till 4,5 meter. Mini själva går inte in på några detaljer om drivlinan, men eftersom den delar teknik med BMW iX1 är det sannolikt att specifikationerna blir snarlika.

Det innebär två motorer med en effekt på 230 kW (309 hk) och fyrhjulsdrift. Den kommer klara 0 till 100 km/h på 6 sekunder. Räckivdden blir antagligen runt 440 kilometer från ett bateri på 64,8 kWh.

De första bilarna kommer att rulla av produktionslinan mot slutet av det här året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.