Hyundais nya elbilskoncept är en hyllning till det gamla

Hyundai har lanserat ett koncept på en elbil. Konceptet ska visa vägen för den sydkoreanska biltillverkarens framtida designspråk. Hyundai 45 är inspirerad av Hyundais första bil Pony.

Det var på motormässan i Frankfurt igår som man presentera den nydesignade ursprungsbilen från tillverkaren. Namnet 45 kommer ifrån att det var för 45 år sedan man presenterade modellen Pony.

45 står också för den vinkel som återfinns på bilens profil, som skapar en diamantform, något som ska vara återkommande på framtida bilar från Hyundai. Men designen sägs också vara hämtad från 1920-talets flygplansdesign.

Bilen är också utrustad med skjutdörrar, istället för traditionella dörrar. Sidorna saknar också både sidospeglar och dörrhandtaget. Vissa detaljer känns igen från inspirationskällan Hyundai Pony, mer än andra. Bland annat har konceptet fått samma sluttning av C-stolpen, och till och med de två små ventilerna som löper utmed stolpen.

Interiören är ett andra hem

Interiören är hämtad från möbeldesign. Minimalism och trädetaljer står i fokus för interiören. Den elektriska drivlinan möjliggör många nya kreativa möjligheter för bilens interiören, skriver Hyundai i ett pressmeddelande.

Stolarna i framsätet och soffan i baksätet bidrar till en vardagsrumskänsla. En bil är inte längre bara ett transportmedel utan också ett ”levnadsutrymme” menar Hyundai.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.