Hyundais lyxiga elbil Genesis GV60 snart klar för lansering i Europa

Hyundais lyxmärke Genesis är redo att göra entré i Europa med sin första elbil. Det rör sig om elbilen Genesis GV60 som bygger på samma plattform som Hyundai IONIQ 5 och Kia EV6 men ska erbjuda mer prestanda och mer lyx.

Idag berättar tillverkaren att man snart kommer att öppna orderböckerna till Europa. Planen är också att starta de första leveranserna under 2022. Genesis GV60 kommer att erbjudas i tre varianter; Premium, Sport och Sport Plus:

  • Premium: Bakhjulsdriven med en motor på 168 KW och fokus på räckvidd.
  • Sport: Fyrhjulsdriven med dubbla motorer (160kW + 74kW)
  • Sport Plus: Fyrhjulsdriven och extra kraftfull med dubbla motorer (160 kW + 160 kW).

Genesis GV60 Sport Plus får dessutom ett speciellt Drift-läge för den som vill pressa bilen rejält. Dessutom får den ett särkilt boostläge som tillfälligt ökar effekten på motorerna med 20 kW vardera.

Den bakhjulsdrivna versionen av Genesis GV60 kommer med en räckvidd på omkring 450 kilometer. Väljer man fyrhjulsdrift sjunker räckvidden till 400 kilometer och går man på prestandamodellen landar räckvidden på ungefär 380 kilometer.

Snabbladdning ska vara möjlig från 10 till 80 procent på 18 minuter. Genesis har ännu inte gett några fler detaljer eller specifikationer i övrigt.

Genesis återlanserades i Europa förra sommaren efter en tids uppehåll. Planen framåt är ett lansera tre helt nya elbilar innan slutet av det här året. Ytterligare information kommer att göras tillgänglig längre fram.

TopGear har haft möjlighet att ta en titt på Genesis GV60. Det inslaget kan du se nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.